Universiteit Twente

Locatie

Website:
http://www.utwente.nl
Straat:
Drienerlolaan 5
Postcode:
7522 NB
Plaats:
Enschede
Land:
Netherlands

Omschrijving

De Universiteit Twente, of kortweg UT, is een universiteit voor technische en maatschappijwetenschappen in de Overijsselse stad Enschede, Twente. De universiteit presenteert zichzelf als de ondernemende universiteit.

De universiteit ligt tussen Hengelo en Enschede op het voormalig landgoed Drienerlo. Het is de enige campusuniversiteit van Nederland: stafwoningen, studentenwoningen, sportvoorzieningen, winkels en alle faculteitsgebouwen liggen allemaal op één terrein.

Universiteit_Twente

Hoewel de universiteit oorspronkelijk een technische hogeschool was, wordt tegenwoordig ook een aantal niet-technische studies aangeboden, zoals onderwijskunde, communicatiewetenschappen, psychologie en bestuurskunde. Toch wordt de universiteit vaak in één adem genoemd met de technische universiteiten Eindhoven en Delft. Gezamenlijk werken deze universiteiten vanaf 2007 als federatie, onder de naam 3TU.

Vanaf het begin is er geprobeerd om vrouwen te interesseren voor de (toen nog) louter technische studies van de Universiteit Twente, door speciaal voor vrouwen faciliteiten -zoals een flat voor louter vrouwen- aan te bieden. Dit bleek echter niet succesvol, omdat vrouwen andere beweegredenen hebben voor studiekeuzes. Sinds de jaren 90 trekken de niet-technische studies meer dames aan en kan men spreken van een evenwichtige man-vrouwverhouding op de universiteit. Bovendien helpen de niet-technische studies het totaal aantal studenten omhoog, en vangen daarmee het verlies van het aantal studenten dat technische studies kiest op.

De Universiteit heeft als ondertitel "De ondernemende Universiteit". Dit moet blijken uit de steun die ondernemende studenten kunnen krijgen.

Op dit moment heeft de UT zo'n 8058 studenten en 1516 mensen als wetenschappelijk personeel.

Datum Titel Plaats
Er zijn momenteel geen evenementen

Export ICS