Laatste nieuws

Geslaagde deelname LEF-festival 2023

Op zaterdagavond 25 november heeft de Euregio Brassband deelgenomen aan het LEF-festival in schouwburg De Lawei te Drachten.

Lees meer: Geslaagde deelname LEF-festival 2023

Afgelopen zaterdag 12 april heeft de Euregio Brassband, in samenwerking met het Stedelijk Orkest Borne, een geslaagd najaarsconcert verzorgd!

 

Het Stedelijk Orkest Borne mocht om 20.00 uur het concert openen in de verenigingsgebouw 't Buren te Borne. Zij deed dit met het werk "Utopia" van Jacob de Haan. Achtereenvolgens speelden zij daarna "A Spanish Dance", "Elisabeth the Musical" en de mars "Arsenal".

 

Na een korte pauze was het de beurt aan de Euregio Brassband, in haar nieuwe(!) outfit. Zij opende haar programma met de Engels mars "The Champions". Na het koraal "Hine e Hine" was het de beurt aan soliste Klaske Droogendijk (cornet) met "Treble Concerto". Zij voerde dit werk zeer verdienstelijk uit en het publiek was erg enthousiast. De band vervolgde met het grote werk "Variations on Laudate Dominum" van Edward Gregson, wat de Euregio Brassband op het concours in november zal gaan uitvoeren. Na dit werk speelde de band nog de werken "Crimson Tide", "Skyfall" en "Peter Gunn Theme".

 

Het concert werd gezamenlijk besloten met de mars "Arsenal". De combinatie brassband en harmonieorkest was hier uitermate geschikt voor en het publiek kon dan ook met een tevreden gevoel huiswaarts keren.

 

Foto's van het concert zijn te vinden onder "Foto's".

 

Opnames van het concert zijn te vinden op de website Rob's archief.

 

Voorjaarsconcert_2014