Laatste nieuws

Geslaagde deelname LEF-festival 2023

Op zaterdagavond 25 november heeft de Euregio Brassband deelgenomen aan het LEF-festival in schouwburg De Lawei te Drachten.

Lees meer: Geslaagde deelname LEF-festival 2023

Op zaterdag 22 november 2014 heeft de Euregio Brassband deelgenomen aan het concours te Zutphen.

 

Hiermee nam de Euregio Brassband voor het eerst in jaren weer deel aan een concertconcours. De band kwam tijdens dit concours uit in de introductiedivisie; aan de hand van dit optreden kon de jury bepalen in welke divisie de Euregio Brassband zou worden 'geplaatst'.

Qua programmakeuze had de Euregio Brassband de nadruk gelegd op uitdaging, te meer om een kritisch verslag tegemoet te kunnen zien. Het gehele programma voor het concours bestond hierdoor uit: "I Can Think of Him" van Joy Webb, "Variations on Laudate Dominum (Revised Version)" van Edward Gregson, "Harmony Festival" van Jan de Haan en "It's a Sin" in een arrangement van Klaas van der Woude.

De jury waardeerde het optreden van de Euregio Brassband met een (bindend) advies voor de 4e divisie. Vanuit deze positie kan de vereniging (met veel potentie) verder groeien en "in het juiste tempo" toewerken naar een solide en homogene band.