Laatste nieuws

Geslaagde deelname LEF-festival 2023

Op zaterdagavond 25 november heeft de Euregio Brassband deelgenomen aan het LEF-festival in schouwburg De Lawei te Drachten.

Lees meer: Geslaagde deelname LEF-festival 2023

Op zondag 17 november 2013 heeft de Euregio Brassband samen met het Chr. Fanfareorkest de Bazuin een geslaagd High Tea Concert gegeven!

 

Om 14.30 uur opende de Euregio Brassband het middagconcert in een volle zaal in Het Trefpunt te Enschede met de mars "Knight Templar". Na de opening door presentator Leo de Jong werd het koraal "Enclosure", in een speciaal arrangement van lid Harmen Droogendijk. De band vervolgde met het grote werk "Resurgam" van Eric Ball", waarmee ze enkele maanden eerder nog een geweldige score had behaald tijdens de Rasteder Musiktage. De Euregio Brassband speelde verder nog achtereenvolgens de stukken "Skyfall", "Celtic Moods" en "Sir Duke".

 

Na een enerverende eerste helft was het pauze en daarna de beurt aan fanfare De Bazuin. Onder het genot van thee, koekjes en veel chocolade speelde de Bazuin diverse stukken, met daaronder solo-werken voor alt-saxofoon en bugel. Het concert werd gezamenlijk besloten met de mars "Arsenal". De combinatie brassband en fanfare was hier uitermate geschikt voor en het publiek kon dan ook met een tevreden gevoel huiswaarts keren.

 

Zie voor een impressie onder "Foto's".

 

High_Tea_Concert_2013