Op zondagmiddag 20 maart 2016 heeft de Euregio Brassband een geslaagd lenteconcert gegeven in samenwerking met Brassband Crescendo Workum.

De Foeke te Hindeloopen

Dit lenteconcert vond plaats in De Foeke te Hindeloopen en kwam mede tot stand doordat enkele oud-Workumers nu spelen bij de brassband uit Borne. Een leuk gegeven voor dit concert natuurlijk. Aangezien de Euregio Brassband zich in de voorbereiding bevond voor het Gouden Spiker Festival 2016 (begin april in Ureterp) vormde dit concert tevens een mooie try-out. De try-out was voor de EBB-ers aansluitend aan een zeer gezellig en muzikaal studieweekend op kampeerboerderij Menno's Pleats te Nijhuizum.

Brassband Crescendo

Crescendo mocht die middag de spits afbijten, en hadgekozen voor eenzelfde soort programma met een mars, koraal, solo en groot werk. Brassband Crescendo speelde achtereenvolgens de werken "Ascot" van Rieks van der Velde, "Elegy" van H.B. Hingley, "Yesterday" (met solist op althoorn: Cristiaan Ybema) van de Beatles, en "Prima Luce" van Jan van der Roost. Als toegift speelde Brassband Crescendo nog een bewerking op "Tulpen uit Amsterdam".

Euregio Brassband

Na een korte pauze was het de beurt aan de Euregio Brassband. Zij begon haar programma met het koraal "Three Sacred Preludes" (deel I) van Kenneth Cook. Daarna was het de beurt aan cornet-solist Klaske Droogendijk met "Share my Yoke" van Joy Webb. De Euregio Brassband speelde vervolgens eveneens "Prima Luce", aanzien dit het verplichte werk voor het GSF 2016 in de 4 divisie vormde. Het concert werd door de EBB-ers afgesloten met de mars "Festival March – Temple 125" van Kevin Larsson. De band kijkt terug op een geslaagd concert en bovenal mooi weekend in Friesland!

 

2016-03-20 Try-out concert.JPG