Laatste nieuws

Geslaagde deelname LEF-festival 2023

Op zaterdagavond 25 november heeft de Euregio Brassband deelgenomen aan het LEF-festival in schouwburg De Lawei te Drachten.

Lees meer: Geslaagde deelname LEF-festival 2023

Op zaterdag 21 mei organiseert de Euregio Brassband in samenwerking met de Reggestad Muzikanten uit Goor het concert ‘Böhmisch & Brass’.

 

Op deze avond wordt Brass-muziek afgewisseld met originele Egerländer muziek, populaire musical- en filmmuziek en klassieke werken. 

 

De Euregio Brassband zal bij dit concert onder meer de werken ‘Saint Saens Variations’, ‘Worn Down Piano’ en de mars ‘Emblem of the Army’ ten gehore brengen. Tevens zal Ydwer Betzema (es-bas) optreden als solist in het bijzondere werk ‘Fnugg Blue’. De Euregio Brassband staat onder leiding van Ronny Buurink en is al sinds 1952 een onderdeel van het culturele leven in Borne.

 

De Reggestad Muzikanten, onder leiding van Jos Evers, bestaat uit 21 personen. Het is sinds 1963 een onderdeel van Muziekvereniging Apollo Goor en is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Ze wordt veelal gezien als een groep gedreven muzikanten die met de juiste opvatting speelt. Deze opvatting slaat terug op de soort muziek die de groep speelt: orginele Egerländer. De formatie brengt daarmee originele Egerländer muziek, maar ook het populaire genre wordt zeker niet vergeten. Optredens in binnen- en buitenland getuigen van een kwalitatief goed stuk muziek.

 

Het concert vindt plaats in de Oude Kerk te Borne (Oude Kerkstraat 2). De entree is gratis, er is mogelijkheid tot het geven van een vrije gift. Het betreft een doorlopend programma (zonder pauze). Het concert begint om 20.00 uur en u bent van harte uitgenodigd!