Laatste nieuws

Geslaagde deelname LEF-festival 2023

Op zaterdagavond 25 november heeft de Euregio Brassband deelgenomen aan het LEF-festival in schouwburg De Lawei te Drachten.

Lees meer: Geslaagde deelname LEF-festival 2023

Op zaterdag 21 mei 2022 heeft de Euregio Brassband in de Oude Kerk te Borne een geslaagd concert "Böhmisch & Brass" gegeven. 

Zaterdag 21 mei gaven de Euregio Brassband uit Borne en de Reggestad Muzikanten uit Goor een bijzonder concert: Böhmisch & Brass. Er werd een divers programma ten gehore gebracht in de oude kerk in Borne, waar een volle zaal genoot van alle muziek. Voor de Euregio Brassband was dit het eerste optreden sinds december 2019 en hierdoor was het extra genieten dat het publiek in groten getale was gekomen. Na de opening met de hymn Richmond speelde Ydwer Betzema subliem het solowerk ‘Fnugg Blue’ op de es-bas. Bij ‘Worn Down Piano’ ging spreekwoordelijk het dak eraf en de Brassband sloot af met de traditionele mars ‘Emblem of the Army’. In de oude kerk kwamen de warme koperklanken van de Brassband extra tot hun recht.

Voor de tweede helft van de avond namen de Reggestad Muzikanten plaats op het podium. Het muzikale gezelschap begon het concert met de vier muziekstukken welke ze op 28 mei aanstaande tevens gaan uitvoeren tijdens het Europese Kampioenschap voor böhmisch- & märische blaasmuziek. Ze zullen in Lüchtringen nabij Paderborn (D) deelnemen in de mittelstufe, waar vanuit Nederland nog twee andere kappellen in deze klasse zullen deelnemen. De Reggestad Muzikanten o.l.v. Jos Evers (inmiddels 25 jaar Kapelmeister) zijn in hun ruim 50-jarige bestaan van de heuvelklasse via de bergklasse opgeklommen naar de topklasse van Nederland. In Duitsland hoopt de kapel een mooi resultaat te behalen met een goed rapport en een mooi puntentotaal wat hopelijk recht geeft op de titel “EUROPA MEISTER”. Afgelopen zaterdag werd duidelijk dat de muzikanten helemaal klaar zijn voor de deelname aan het kampioenschap en kon het publiek genieten van deze vier mooie werken. Later in het programma betraden zanger Frans en zangeres Marion het podium, waardoor de Egerländer sfeer compleet was.

Bron: https://www.deweekvanborne.nl/deweekvanborne/algemeen/bohmisch-and-brass-het-concert-was-zeer-geslaagd