Zaterdag 6 juni 2009 heeft de Euregio Brassband (Borne) deelgenomen aan het 52e Zang- en Muziekfestival te Schiermonnikoog en behaalde daarmee 78 punten.

 

De Euregio Brassband kwam in de 4e divisie uit met het werk 'The Four Noble Truths' van Philip Sparke. Ondanks deze (lichtelijk) tegenvallende uitslag is het voor de muzikanten een geweldig weekend geweest.

 

Op vrijdag 5 juni vertrok een groot gedeelte van de band al richting Schiermonnikoog, om daar in kampeerboerderij De Duinhoeve een repetitie en gezellige avond te houden. Dat dit erg leuk was bleek wel uit een nachtelijk bezoek aan de bunker en het noordelijke badstrand. De volgende dag was het 's ochtends tijd om te onbijten en uit te rusten, aangezien 's middags opgetreden mocht worden.

 

Om 14.25 uur vertolkte de Euregio Brassband haar uitvoering van het eerder genoemde werk in de Ontmoetingskerk, wat door het publiek werd gewaardeerd met een goed applaus en door beide juryleden (Jacob de Haan en Durk Lautenbach) met 78 punten. Een uur later was het wederom tijd voor acte de presence, maar nu in de muziekkoepel. Met name het duet 'Perhaps Love' van John Denver sloeg erg aan bij het publiek. Leuke bijkomstigheid van deze dag (en ook de vrijdag) was het mooie weer!

 

Om 18.00 uur werden de bussen opgezocht richting de boot, alwaar een ieder na zeven uur op zaterdagavond voet aan vaste wal zette. We kijken terug op een mooi en geslaagd weekend!

 

Schier_2009_1