Laatste nieuws

Geslaagde deelname LEF-festival 2023

Op zaterdagavond 25 november heeft de Euregio Brassband deelgenomen aan het LEF-festival in schouwburg De Lawei te Drachten.

Lees meer: Geslaagde deelname LEF-festival 2023

Afgelopen zaterdag 24 november heeft de Euregio Brassband, in samenwerking met het Jongerenkoor Zenderen en het Chr. Fanfareorkest De Bazuin, een geslaagd najaarsconcert verzorgd!

 

De Euregio Brassband mocht om 20.00 uur de spits afbijten in de Waterstaatskerk te Hengelo. De band deed dit met het openingswerk "Olympic Fanfare and Theme" van John Williams, waarbij het klein koper plaats nam op de beide zijden van het balkon. Een stevige start, waarna werd vervolgd met hymne "Op het Land" van Bernard Zweers. Als groot werk stond voor deze avond "Voices of Youth" geprogrammeerd van Edward Gregson, dat een prima uitvoering kende. Vervolgens werd het concert opgeluisterd door achtereenvolgens de mars "Ravenswood" van William Rimmer, het vermakelijke werk "Merry-Go-Round" van Philip Sparke en tot slot de klassieker "Sir Duke" van Stevie Wonder.

 

Na het optreden van de Euregio Brassband was het de beurt aan het Jongerenkoor uit Zenderen onder leiding van Hetty Verhaagen. Zij brachten een achttal goed in het gehoor liggende nummers ten gehore, hetgeen bij iedereen in de smaak viel. Hun eerste optreden 'buiten' de kerk, en waarschijnlijk niet de laatste...

 

Na de pauze mocht het Chr. Fanfareorkest De Bazuin aantreden, dat Israël als 'subthema' uitgekozen voor dit najaarsconcert met als thema "Music around the World". Na diverse Israëlische liederen en volkswijzen mocht de voorzitter van de Euregio Brassband het concert rond 22.20 uur afsluiten. Al met al een veelzijdig, leuk en geslaagd concert!

 

Foto's van het concert zijn te vinden onder "Foto's".